John Pronk Transport B.V.

Historie

John Pronk Transport BV heeft diepe wortels in het vervoer van groente, fruit, bloemen en planten. Die gaan terug tot de jaren ’30, toen opa Piet Pronk groente en fruit ging rijden. En lopen in een rechte lijn door tot het John Pronk Transport BV van vandaag, dat het verst rijdt van iedereen. Onze geschiedenis is té mooi om alleen voor onszelf te houden.

1935

Het begin

Piet Pronk (de opa van John Pronk) start met het transport van en de handel in groenten en fruit.

1950

Van eenmanszaak naar Firma gebroeders

De zonen van Piet (waaronder Johns vader Joop) nemen de transportactiviteiten over en breiden deze uit. De gebroeders Pronk transporteren groenten en fruit naar steden als Berlijn, Milaan, Saarbrücken en Parijs.

1960

Het ontstaan van MJ Pronk BV

Joop, de vader van John, begint met één auto zijn eigen exporthandel in groenten en fruit. Dit bedrijf is nog steeds actief en wordt geleid door Peter, broer van John, en diens zoon Maarten.

1978

De eerste kilometers van John Pronk

John Pronk gaat aan de slag bij zijn vader Joop.

1990

De oprichting van John Pronk

John begint zijn eigen transportbedrijf. Hij rijdt met één auto voor Bakkerij Pater. Al snel volgt een druk programma: ’s ochtends brood, ’s middags bloemen en planten. Twee chauffeurs per auto: de ideale bezetting.

2000

Nieuwe vestiging John Pronk

Het bedrijf groeit als kool. Meer auto’s, meer personeel en meer klanten, waaronder een grote folieproducent. Er wordt 10 jaar lang een ruimte gehuurd bij Simon Laan.

2010

De eerste ritten naar de UK

Als gevolg van een tender wordt de relatie met de folieproducent beëindigd. En fusies in de bakkerijwereld zorgen voor minder transport in deze branche. De handel in bloemen en planten groeit echter door het dak. De eerste transporten naar de UK verleggen de blik van Pronk Transport over het Kanaal.

2015

De 2de generatie start bij John Pronk Transport

Marius Pronk, de zoon van John, gaat aan de slag bij het bedrijf.

2020

Uitbreiding vestiging Kudelstaart

Er zijn flinke stappen gemaakt. Het bedrijf is intussen gevestigd op een eigen locatie, dicht bij de Bloemenveiling in Aalsmeer. Een groeiend aantal auto’s haalt, verlaadt en rijdt vervolgens de hele Benelux af, met een focus op de UK.

2021

Samen richting de toekomst

Vader en zoon Pronk rijden samen met een gemotiveerd team het verst van iedereen. Op weg naar een toekomst waarbinnen Pronk altijd zal kiezen voor de dynamiek en het ontzorgen van hun klanten.